Churros receptet som jag använde

Någon bad om receptet på mina churros, som blev perfekta. Haha. Here you go: 

Ingredienser (6 portioner)

  • 2 ½ dl vatten
  • 125 g smör
  • 1 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Florsocker

Tillagning

  1. Koka upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning.
  2. När det börjar koka tar du kastrullen från värmen.
  3. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet utan klumpar.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär 1 minut tills det bildas en deg som släpper lätt från botten.
  5. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i några minuter.
  6. Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank, jämn och spritsbar.
  7. Värm oljan i en kastrull till 180 grader. Fyll smeten i en spritspåse.
  8. Spritsa ner 3-4 cm korvar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Vänd på dom nån gång, så att det blir jämnt och inte bränt. Ta upp dom när dom har den gyllen bruna färgen och lägg på ett fat.
  9. Strö över florsocker eller vanligt socker och ät helst nyfriterat!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej :)

när jag var i Spanien, åt vi riktiga churros från en spansk curreria, och då så fick man en typ av chokladsmet till, som man doppade dom i, det var också kanoners! Sen åt vi också på ett annat ställe och då såg du precis ut som dina! det är så grymt gott, och TACK för receptet, har saknat churrus nu i ett par månader, får testa hemma! TACK :)

2010-11-11 @ 19:46:33
Postat av: Anonym

TACK :D

2010-11-11 @ 20:08:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0